FÖRETAGS YOGA – Effektiv Friskvård

Flera oberoende studier visar att yoga & meditation minskar stress, förbättrar minnet, stärker immunförsvaret och ökar människors välbefinnande. De fysiska rörelserna stärker kroppen och motverkar onda ryggar, spända axlar och nacke. De lugna delarna i yogan tränar förmågan till medveten närvaro och koncentration. En viktig motvikt till dagens stressade samhälle.

En frisk personal skapar förutsättningar för gladare och produktiva medarbetare, minskar sjukskrivningar och ökar lönsamheten.

MEDITERA PÅ ARBETSTID – MINSKA STRESSEN

Stressnivåerna ute i arbetslivet har ökat drastiskt senaste åren. Stress på jobbet är en dyr historia för företaget. Att sjukfrånvaro är dyrt förvånar nog ingen men även personal med hälsoproblem kostar företag stora pengar. Det betyder å andra sida att förebyggande hälsoarbete lönar sig snabbt. En sjukskriven anställd beräknas kosta 10% av sin månadslön per dag.

Att meditera är något som växt sig starkare och blivit allt mer uppmärksammat i vårt samhälle de senaste åren. Det har skrivits mycket i tidningar om ökat välmående och fördelarna med att meditera.

  • fretags-yoga_3.jpg
  • fretagsyoga_1.jpg
  • fretagsyoga_2.jpg

I samband med kickoffen eller konferensen Det är ett bra sätt att varva ner före eller efter en aktiv dag. Yoga kan alla vara med på och ett bra sätt att samla kraft och fokus inför kommande arbete. Vi skräddarsyr upplägget efter era önskemål. Övningarna kan göras sittande på stolar utan ombyte. Vi blandar övningar med teori.

Halvdag med yoga & meditation på jobbet Prova på en halvdag yoga med jobbet. Under tre timmar går vi igenom yoga övningar andningsteknik ock mentalträning som ger dina medarbetare konkreta verktyg till att hantera stress och bli bättre på återhämtning.

Friskvård under ett år Ge personalen möjlighet att träna regelbundet en gång i veckan regelbundet. Ni kan välja mellan att ha yogaklass på ert företag eller så kommer ni till oss.

FRISKVÅRDSBIDRAG FÖR YOGA

De flesta företag erbjuder sina anställda bidrag för friskvård Att se till att de anställda är friska och motiverade är idag viktigare än någonsin. Dagens arbetsklimat är ofta både stressat och mer stillasittande än tidigare. Det här är något som har orsakat många och långvariga sjukskrivningar. Flera oberoende undersökningar har visat att träning och avslappning är något som motverkar och förebygger uppkomsten av skador och andra stressrelaterade sjukdomar. Det har visat att yoga reducerar risken för livsstilsrelaterade sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, ångest och depression

FÖRELÄSNINGAR /Workshop): på olika teman som är relevanta för just din arbetsmiljö, till exempel Stresshantering, avslappning, återhämtning, motivation och drivkrafter. Dessa program kan vara enstaka tillfällen på 1-2 timmar, halvdagar, heldagar eller längre.

Hör av er till oss så berättar vi mer om våra olika företagspaket.